BORS DE TARATE

Borsul este gata! Acum putem sa gatim o ciorba ca la mama acasa.

Obtinut prin fermentarea taratelor de grau, borsul se pregateste ridicol de simplu. In plus, borsul este un tonic natural care contine multe minerale, complexul de vitamine B, vitamina C si aminoacizi esentiali.

Un ingredient important al acestei retete sunt hustele sau hustile (cum se spune in Ialomita), respectiv taratele care raman pe fundul vasului cu bors dupa acrirea acestuia.

Pentru prepararea borsului se poate folosi un vas de sticla, o galeata de plastic, o putina etc. Recipientul trebuie sa fie in perfecta stare de curatenie si sa fie utilizat doar in acest scop.

Diverse_22 martie_2016 043

Intr-un vas, punem 1 kg de tarate, 1 kg de huste si un pumn de malai si amestecam bine cu o lingura de lemn. Pentru aroma, se adauga o crenguta cu frunze de visin. Se toarna putina apa rece si se lasa la inmuiat o ora.

Intre timp, se fierb 8-10 kg de apa, iar cand apa da in clocot se ia de pe foc. Se lasă 5-10 minute sa se raceasca, apoi se toarnă peste compozitia din vas pana se umple recipientul. Se amesteca foarte bine cu lingura de lemn. Se acopera cu o patura si se lasa 24 de ore.

Se strecoara, folosind o strecuratoare curata in care se pune o bucata de tifon, si se pastreaza in sticle. Nu uitati sa opriti 1 kg de huste pentru urmatoarea sesiune cand veti pregati bors 🙂

Hustele se tin in frigider.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s