HUMUS

Humusul este o mâncare tradiţională arăbească, pe care am descoperit-o prima dată într-un restaurant din Ierusalim, situat în partea musulmană a oraşului vechi. M-am îndrăgostit de acest preparat vegetarian şi m-am întors acasă cu reţeta.

Se pare că prima reţetă de humus a fost găsită într-o carte de bucate din Egipt, datând din secolul al XIII-lea. Popularitatea humusului nu derivă doar din gustul său delicios, ci şi din proprietăţile nutriţionale deosebite.

Diverse_22 martie_2016 110bis

Ingrediente:

  • 250 g năut uscat
  • 1 lămâie
  • 100 ml tahini (pastă de susan)
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia
  • 5-6 măsline
  • muguri de pin

Mod de pregătire:

Năutul se înmoaie peste noapte, iar a doua zi se fierbe aproximativ 2 ore la foc mediu, într-un vas acoperit.

Năutul fiert şi scurs de apă se pasează în robot sau blender împreună cu zeama de lămâie, pasta de tahini, căţeii de usturoi şi uleiul de măsline. Se mai adaugă apă până se obţine o cremă fină, dar consistentă. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Pentru decor, am ales să folosesc boia, muguri de pin şi măsline.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s