CHEC CU CIUPERCI

Checul cu ciuperci este perfect pentru o cină romantică în doi. Dacă e să ne luăm după specialiştii în domeniu, ciupercile se află în topul alimentelor cu efect afrodisiac. În China, ciupercile au fost folosite de îndrăgostiţi încă din antichitate deoarece se considera că amplifică energia erotică.

CHEC CU CIUPERCI

Ingrediente:

2 borcane de ciuperci tăiate în saramură (280 g/borcan)

8-9 fire de ceapă verde

5 ouă (la temperatura camerei)

5 linguri făină (mai pline)

150 g smântână (24% grăsime)

mărar proaspăt

6 linguri ulei

nucşoară

sare

piper

Diverse_22 martie_2016 192bis

Mod de pregătire:

Ciupercile şi ceapa tocată mărunt se sotează într-un wok cu trei linguri de ulei. Se adaugă puţină apă şi se lasă la foc mediu 10-15 minute până se evaporă tot lichidul. Ciupercile se iau de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.

Într-un castron se amestecă ciupercile cu smântâna, făina, mărarul tocat fin, gălbenuşurile şi trei linguri de ulei. Se potriveşte gustul cu sare, piper şi nucşoară.

Separat se bat albuşurile spumă. Se deşartă peste ingredientele din castron, amestecând uşor cu o paletă, de jos în sus.

Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu făină şi se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute până se rumeneşte (se încearcă cu o scobitoare). Primele 30 de minute nu se deschide deloc cuptorul, deoarece se lasă compoziţia. Checul se scoate din tavă doar după ce s-a răcit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s