OREZ CU LEGUME ŞI CURRY

Azi am gătit orez cu legume şi curry, după o reţetă pe care am descoperit-o într-un restaurant mic din Ierusalim, în timp ce colindam printre străduţele înguste şi pline de mister. Este o garnitură perfectă pentru friptura de miel.

 

Ingrediente:

350 g orez basmati

1 ţelină mică

2 morcovi

2 cepe

2 linguri sos de soia

1 lingură ulei de măsline

sare

boia dulce

piper

curry

pătrunjel

Diverse_22 martie_2016 196

 

Mod de pregătire:

Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe cutie.

Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoare, iar ceapa se toacă mărunt. Într-un wok, legumele (ceapa, morcovul şi ţelina) se sotează în ulei şi sos de soia, aproximativ 10 minute. Se adaugă o ceşcuţă cu apă şi se lasă la foc mic până se evaporă lichidul şi se fierb legumele (15-20 minute).

La sfârşit, se condimentează cu curry (1-2 linguriţe), boia dulce, sare şi piper, după gust. Se adaugă orezul fiert şi scurs de apă, se amestecă bine cu legumele şi se mai lasă 5 minute pe foc.

Orezul se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s