SALATĂ DE ICRE DE CRAP

Recunosc că mi-a luat ceva timp până am reuşit să fac o salată de icre ca la carte, aşa cum gătea bunica mea. Ba mi se “tăiau”, ba erau prea sărate… Cum variantele din comerţ cu tot felul de E-uri şi chimicale nu au fost deloc pe gustul meu, până la urmă am învăţat să pregătesc o salată de nota 10.

Salată de icre de crap

Ingrediente:

50 g icre de crap

200 ml ulei de floarea-soarelui

2 linguri de zeamă de lămâie

4-5 linguri de apă rece

1 ceapă

1-2 felii de pâine albă (opţional)

Diverse_22 martie_2016 252.jpg

Mod de pregătire:

Icrele se pun într-un castron, împreună cu o linguriţă de zeamă de lămâie, şi se bat bine cu furculiţa ca să se desprindă toate pieliţele.

După aceea, se pune uleiul, care se toarnă ca la maioneză în fir subţire, mixând continuu. Din când în când, se adaugă zeamă de lămâie. Treptat, se adaugă şi apă rece, care le înmoaie şi le ajută să capete aspectul unei creme pufoase şi consistente.

Când sunt aproape gata, se adaugă pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine, iar la final se pune ceapa tocată fin. Sare se pune doar dacă este necesar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s