SALATĂ MADAME PELIN

Oficial a început vara, care este prin excelenţă sezonul salatelor. Azi am inventat o salată delicioasă şi uşor de pregătit, pe care am denumit-o Salată Madame Pelin 🙂

Ingrediente:
150 g păstrăv afumat

8-10 cartofi noi

1 sfeclă roşie

100 g măsline

2 ouă

6 linguriţe de ulei de măsline

2 linguriţe de oţet de vin

1 linguriţă de muştar

mărar proaspăt

sare

piper

seminţe de dovleac crude

Diverse_22 martie_2016 287

Mod de pregătire:

Cartofii şi sfecla roşie se fierb în oale separate. Când legumele sunt fierte, se scurg de apă, se şterg cu un prosop de hârtie şi se taie în cubuleţe.

Ouăle se fierb tari. Păstrăvul se curăţă de pieliţă şi oase şi se taie în bucăţi.

Separat se pregăteşte un dressing din 6 linguriţe de ulei de măsline, 2 linguriţe de oţet de vin, 1 linguriţă de muştar, mărar proaspăt tocat, sare şi piper. Uleiul se pune la sfârşit şi se încorporează încet în dressing.

Legumele şi măslinele se pun într-un castron şi se amestecă cu dressingul. Pe deasupra se pun bucăţile de peşte si ouăle tăiate în jumătăţi.

La final, se mai pune mărar proaspăt şi se aruncă o mână de seminţe de dovleac crude… iar salata este gata!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s