SUPĂ CREMĂ DE DOVLECEI ŞI BROCCOLI

Dimineața în Parcul Circului… linişte, nuferi imperiali, mierle îndrăgostite. Un şobolan cam zăpăcit (care, întâmplător sau nu, este semnul meu în zodiacul chinezesc) a creat un lanț de situații incredibile, în urma cărora am fost victima unui accident absolut ciudat. În fine, ce vreau să vă spun este că Madame Pelin va găti mai puțin săptămâna aceasta, până se va vindeca entorsa de la umărul drept.

Până atunci, vă propun să gătiți o supă cremă de dovlecei şi broccoli foarte gustoasă.

Diverse_22 martie_2016 475.jpg

SUPĂ CREMĂ DE DOVLECEI ŞI BROCCOLI

Ingrediente:

3-4 dovlecei mari

5-6 buchețele de broccoli

3 cartofi mici

2 linguri ulei de măsline

200 g smântână

sare

piper

pătrunjel proaspăt

Mod de pregătire:

Se fierb legumele în apă cu sare. Când au fiert, se ia oala de pe foc şi se lasă să se răcească puțin.

Cu ajutorul unui blender, se mixează legumele împreună cu apa în care au fiert. Cantitatea de apă depinde de cât de consistentă doriți să fie supa. În blender, odată cu legumele se adaugă şi 2 linguri de ulei de măsline, 200 g smântână, sare şi piper, după gust.

Supa cremă se mai pune pe foc să dea într-un clocot. Se serveşte cu pătrunjel proaspăt şi crutoane.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s