TIRAMISU CU FRUCTE DE PĂDURE

Vai, ce dor mi-a fost să gătesc!

Astăzi, am pregătit un tort Tiramisu delicios, perfect pentru zilele călduroase de vară! Acum stă cuminte în frigider, dar mâine, de Sfânta Maria, oare ce-l aşteaptă?

Tiramisu cu fructe de pădure

Ingrediente:

40 de pişcoturi

500 g brânză mascarpone

4 ouă

80 g zahăr

1 cană de cafea (preferabil neîndulcită)

4 linguri de Baileys Irish Cream

extract pur de vanilie

250 g fructe de pădure congelate

Diverse_22 martie_2016 481

Mod de pregătire:

Albuşurile se bat spumă. Separat, gălbenuşurile se freacă cu zahărul, apoi se adaugă extractul de vanilie şi brânza mascarpone şi se amestecă bine. La final, se adaugă albuşurile amestecând uşor cu un tel. Crema se lasă o oră la frigider.

În cafea se pun  4 linguri de Baileys Irish Cream. Eu am folosit Amarula Cream, pentru că s-a nimerit să am în casă o sticlă din acest lichior cu gust sofisticat, fabricat în Africa de Sud din fructele arborelui de marula.

Pişcoturile se înmoaie în cafea, unul câte unul, şi apoi se montează prăjitura pe o tavă: un strat de pişcoturi, un strat de cremă, iar un strat de pişcoturi şi ultimul strat de cremă.

Tortul se îmbracă în pişcoturi neînmuiate în cafea şi se leagă uşor cu o panglică decorativă. Deasupra se pun fructele de pădure decongelate şi scurse bine de zeamă.

Tortul se lasă la frigider minimum 5 ore.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s