CLĂTITE CU BRÂNZĂ DE VACI ŞI CIUPERCI

Această rețetă delicioasă am învățat-o de la mătuşa mea, Elena Pelin. Ca orice domniță din familia Pelin, este o gospodină desăvârşită şi găteşte tot felul de minunății.

Clătitele cu brânză de vaci şi ciuperci la cuptor sunt o alegere perfectă dacă doreşti să-ți surprinzi iubitul cu o cină romantică.

Ingrediente:
12 clătite mici (cu diametrul de 15 cm)

200 g ciuperci

1 cățel de usturoi

300 g brânză de vaci

100 g caşcaval ras

2 ouă

150 g smântână

sare

piper

nucşoară

mărar proaspăt

ulei de măsline

unt

diverse_22-martie_2016-545

Mod de pregătire:

Ciupercile şi usturoiul se taie în bucăti mici, apoi se călesc într-un wok în care ați pus o lingură de ulei de măsline, aproximativ 10 minute până când se înmoaie legumele şi scade complet lichidul. Se stinge focul şi se adaugă brânza de vaci, mărarul proaspăt tocat, sare, piper şi nucşoară măcinată, după gust.

Fiecare clătită se umple cu această compoziție, apoi se aşază într-un vas termorezistent (33 x 19 cm), uns cu puțin unt.

Separat se amestecă bine 100 g de caşcaval ras cu 2 ouă şi 150 g de smântână. Se toarnă sosul peste clătitele din vas.

Se lasă la cuptor 25-30 de minute până când umplutura este bine închegată, iar clătitele s-au rumenit frumos pe deasupra. Se servesc calde, presărate cu mărar proaspăt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s