SUPĂ CREMĂ DE CIUPERCI

Zilele acestea capricioase de toamnă, ba o ploaie, ba un cutremur, se potrivesc de minune cu o supă cremă de ciuperci, aromată şi catifelată 🙂

Ingrediente:

800 g ciuperci

3 cartofi

3 morcovi

1 ţelină

1 ceapă

50 g unt

50 g făină

200 ml smântână lichidă (35% grăsime)

ulei de măsline

sare

piper

nucşoară

pătrunjel proaspăt

Diverse_22 martie_2016 577.jpg

Mod de pregătire:

Se fierb legumele (morcovii, cartofii şi țelina) în apă cu sare. Când au fiert, se ia oala de pe foc şi se lasă să se răcească. Se separă legumele de apa în care au fiert.

Separat, ceapa se taie fideluță, iar ciupercile în felii subţiri. Într-un wok, se căleşte ceapa împreună cu 50 g de unt şi o lingură de ulei de măsline, aproximativ 5 minute, amestecând continuu. Se adaugă 600 g de ciuperci (se păstrează 200 g) şi se călesc 10 minute până când se înmoaie şi se evaporă lichidul. Se adaugă făina şi se amestecă bine, apoi se toarnă 1 l din apa în care au fiert legumele şi se mai lasă pe foc 15-20 de minute.

Cu ajutorul unui blender, se mixează compoziţia din wok împreună cu legumele fierte. Dacă este necesar, se mai adaugă apă (eu am mai pus 500 ml). Se condimentează supa cu sare, piper şi nucşoară.

Se adaugă smântâna, iar supa se mai pune pe foc să dea într-un clocot. Între timp, ciupercile rămase se călesc în puţin ulei de măsline vreo 5 minute, apoi se pun în supă.

Se serveşte cu pătrunjel proaspăt şi crutoane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s