CONOPIDĂ ÎN OŢET

Astăzi, în Piaţa Obor, am văzut o conopidă proaspătă şi sănătoasă şi nu am rezistat să nu cumpăr. Vânzătorul era un ţăran simpatic şi amabil dintr-un sat din judeţul Giurgiu. Cu această ocazie, mi-am adus aminte de o istorioară tare haioasă legată de conopidă, dar puţin cam porcoasă… aşa că nu v-o zic, că nu e elegant să spui prostii în spaţiul public  🙂

diverse_22-martie_2016-748

Conopidă în oţet

Ingrediente:

2 conopide mari

1 l oţet

3 l apă

4 linguri sare grunjoasă neiodată (o lingură de sare cu vârf la 1 kg de lichid)

8 linguri zahăr

mărar uscat

frunze de țelină

frunze de dafin

boabe de piper

boabe de muştar

hrean

2 morcovi

Mod de pregătire:

Se spală conopida, se curăţă de frunze şi se desface în bucheţele. Pe fundul fiecărui borcan se aşază mărar uscat şi frunze de țelină. Bucheţelele de conopidă se aşază în borcane, cât mai înghesuite. Pe margine se decorează cu felii de morcovi. Printre conopidă, pentru aromă, se pun boabe de piper, boabe de muştar şi frunze de dafin. Hreanul curățat şi tăiat pe lungime se pune în formă de cruce peste conopidă.

Separat se fierbe apa cu oțetul, zahărul şi sarea. Când a dat în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă fierbinte peste conopidă. Sub fiecare borcan se pune un cuțit, ca să nu se spargă.

Se pune imediat capacul, iar borcanele se întorc cu capacul în jos şi se țin aşa 5 minute. Borcanele se acoperă cu o pătură până a doua zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s