SOS DE GUTUI CARAMELIZATE

Acum vreo câțiva ani, am participat la un curs de gătit organizat de Société Gourmet, cu chef Daniel Wendorf. “Cheese up!” a fost un curs memorabil despre brânzeturi franțuzeşti (aşa m-am îndrăgostit eu de brânza Vacherin Mont d’Or), vinuri şi alte finețuri complementare. Atunci am învățat să pregătesc acest sos de gutui caramelizate, care se asociază perfect cu o gamă diversă de brânzeturi, nuci şi fructe.

Diverse_22 martie_2016 75544-001.jpg

Sos de gutui caramelizate

Ingrediente:

1 gutuie mare (sau 2 gutui mici)

2-3 linguri zahăr brun

200-250 ml vin alb

zeamă de lămâie

Mod de pregătire:

Gutuile se spală, se taie în cubulețe şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Într-un wok, se caramelizează zahărul (eu am folosit doar 2 linguri de zahăr, pentru că nu mi-am dorit să fie prea dulce), apoi se stinge cu vin şi se adaugă gutuile. Se amestecă bine si se lasă să fiarbă, la foc mic, 15-20 de minute, până când se înmoaie gutuile şi scade lichidul. După ce s-au răcit, gutuile se zdrobesc cu o furculiță sau cu un blender, până arată ca un piure. Dacă sosul vi se pare prea moale, puteți adăuga puțin amidon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s