OMLETĂ TROPICALĂ

În multe țări africane, oaspeții sunt invitați la masă cu îndemnul «Chakula tayari!», ceea ce în limba swahili înseamnă «Poftiți la masă! Mâncarea este gata!». Bucătăria africană nu este foarte sofisticată, dar, cu siguranță, vă va cuceri prin combinații neaşteptate, savoare şi culoare.

Astăzi vă propun o rețetă de omletă tropicală care va aduce în bucătăria voastră o aromă autentică de pe continentul african. Rețeta este preluată şi adaptată din cartea “Cooking with an African Flavour” (Sapra Safari Guide) de Rosanne Guggisberg.

Diverse_22 martie_2016 75678.jpg

Omletă tropicală

Ingrediente:

3 ouă

1 ceapă mică

1 ardei

1 roşie

1 banană coaptă

10 g unt

curry

sare

piper

Mod de pregătire:

Ceapa se toacă mărunt, iar roşia şi ardeiul se taie feliuțe subțiri. Eu am adăugat şi câteva feliuțe de ardei iute. Într-o tigaie de teflon, legumele se sotează în unt aproximativ 5-7 minute, până se înmoaie. Se adaugă banana tăiată rondele şi se amestecă bine. Se condimentează cu sare, piper şi curry (eu am pus un sfert de linguriță de curry).

Ouăle se bat bine într-un castron, apoi se deşartă peste legumele din tigaie. Se lasă să se rumenească pe ambele părți, la foc mic. Se serveşte cu pătrunjel proaspăt pe deasupra, alături de o salată generoasă.

«Chakula tayari!» 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s