TARTĂ CU PRUNE ŞI MIGDALE

Pentru că astăzi este o sărbătoare a îngerilor, iar eu îmi serbez ziua onomastică, am pregătit o tartă cu prune şi migdale pur şi simplu mirobolantă. Părinții mei au fost cei care mi-au ales numele de Gabriela, gândindu-se probabil la bucuria naşterii mele în preajma Crăciunului, în timp ce naşii, având oareşice origini elene, au optat pentru un nume cu prestanță din mitologia greacă.

În tradiţia populară românească, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril sunt fiinţe divine omniprezente în viaţa oamenilor, care veghează din ceruri şi, mai ales, de pe pământ asupra muritorilor, se roagă la Dumnezeu pentru ei şi au grijă ca sufletele să le fie curăţate de greşeală.

Întotdeauna au existat alături de mine persoane minunate cu numele de Gabriel/Gabriela sau Mihaela, având diferite roluri in viața mea: prieten, sfătuitor, confident, partener, mentor spiritual, înger păzitor… şi ştiu sigur că nu este o simplă coincidenţă. O urare de floare de măr şi noroc, vorba cântecului, pentru toți îngerii care îşi serbează azi ziua numelui – gândurile mele de prietenie şi iubire să vă însoţească mereu, să aveţi parte de fericire şi linişte interioară, iar sufletul să vă fie curat şi tânăr ca roua dimineţii!

Diverse_22 martie_2016 75696_1.jpg

Tartă cu prune şi migdale

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g făină

90 g zahăr

1 ou

125 g unt

sare

Pentru compoziţie:

100 g zahăr

120 g migdale măcinate

120 g unt

2 ouă

5-6 prune

fulgi de migdale (pentru decor)

Mod de pregătire:

Se mixează 90 g zahăr cu 125 g unt.  Se adaugă oul şi un praf de sare, iar la sfârşit se încorporează făina. Se frământă un aluat bine legat, care se înveleşte în folie de plastic şi se lasă 30 de minute la frigider. Separat, se mixează 100 g zahăr, 120 g unt, 2 ouă şi 120 g migdale măcinate.

Se întinde aluatul şi se aşază într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm), tapetată cu puțin unt şi făină. Se înțeapă cu furculița din loc în loc şi se coace la cuptor vreo 8-10 minute.

Se scoate tava din cuptor, se toarnă compoziţia cu migdale, iar pe deasupra se aranjează prunele tăiate în jumătăţi, cu miezul în jos. Se coace la cuptor, la foc mediu, aproximativ 45 de minute. Se serveşte cu fulgi de migdale pe deasupra.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s