MADELEINE

Allez hop, en cuisine! Priviţi ce formă de prăjitură absolut fabuloasă a aterizat în bucătăria mea. Ah, Paris, oraşul iubirii! Minunile de semne pe care mi le trimite Universul în ultimul timp… ❤

diverse_22-martie_2016-75818-001

Madeleine

Ingrediente:

190 g zahăr

3 ouă

240 g făină

90 g unt

75 g lapte

praf de copt

extract pur de vanilie

esenţă naturală de migdale

Mod de pregătire:

Forma de silicon se spală manual înainte de prima utilizare, apoi se unge cu puţin unt sau ulei. Eu am folosit o singură formă cu dimensiunea 28 x 10 cm.

Zahărul, ouăle, extractul pur de vanilie, esenţa de migdale şi jumătate din cantitatea de lapte se mixează până se obţine o compoziţie omogenă.  Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi restul de lapte. La sfârşit, se încorporează untul topit cald.

Se umple forma de silicon cu această compoziţie şi se lasă să se odihnească câteva minute. Se bagă la cuptor aproximativ 45 de minute (se încearcă cu o scobitoare). Dupa ce se scoate din cuptor, se desprinde uşor de formă şi se lasă să se răcească. Se serveşte pudrată cu zahăr farin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s