TAGLIOLINI CU CIUPERCI

I  ❤ PASTA!

Tagliolini cu ciuperci

Ingrediente:

250 g tagliolini proaspete cu ou şi trufe

500 g ciuperci proaspete

2 căţei de usturoi

1 ceapă

1 ardei gras

1 roşie

ulei de floarea soarelui

sos de soia

sare

piper

boia dulce

oregano

busuioc

cimbru

rozmarin

pastă de tomate

pătrunjel proaspăt

parmezan

Diverse_22 martie_2016 7586082.jpg

Mod de pregătire:

Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet până când sunt al dente. Când pastele sunt fierte, se scurg şi se trec printr-un jet de apă rece.

Ciupercile şi roşiile se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe, usturoiul şi ceapa se toacă mărunt, iar ardeiul gras se taie feliuţe.

Într-un wok, legumele (ceapa, usturoiul, ciupercile, ardeiul şi roşia) se sotează uşor în 3 linguri de ulei de floarea soarelui şi 2 linguri de sos de soia, aproximativ 10 minute. Se adaugă condimentele (sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin – după gust) şi o jumătate de ceaşcă cu apă (ciupercile vor lăsa suficientă apă).

Se lasă să fiarbă la foc mic vreo 20-25 de minute, până scade tot lichidul. La sfârşit, se adaugă 1-2 linguri de pastă de tomate.

Pastele fierte se amestecă cu ciupercile şi se servesc calde. Aruncați pe deasupra mult pătrunjel proaspăt şi parmezan, ca să oferiți pastelor un gust memorabil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s