PATE DIN FICAT DE PUI

Dimineaţă luminoasă de primăvară, un piţigoi mă priveşte îndrăzneţ din vişinul de la fereastră, iar în depărtare se aud ţipete de pescăruşi cu iz marin. Astăzi mi-am luat o zi liberă şi m-am răsfăţat cu un mic dejun săţios şi sănătos: zacuscă, brânză, măsline, roşii cherry, dulceaţă de zmeură şi pate din ficat de pui, pregătit chiar de mine.

Pentru că azi este 1 martie, vă doresc să întâmpinaţi primăvara cu sufletele doldora de iubire şi braţele pline de flori.

Diverse_22 martie_2016 75862748.jpg

Pate din ficat de pui

Ingrediente:

500 g ficat de pui

2 cepe

2 căţei de usturoi

2 ouă fierte tari

ulei de măsline

coriandru măcinat

ienibahar măcinat

sare

piper

Mod de pregătire:

Ficatul se curăţă, se spală şi se pune la fiert într-o cratiţă. Când apa începe să fiarbă, se lasă să dea câteva clocote, apoi ficatul se scoate cu o paletă. Apa se aruncă.

Într-un vas termorezistent din sticlă cu capac, se pun ficatul, ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi 4 linguri de ulei de măsline. Se pune capacul, iar vasul se lasă la cuptor, la foc mediu, cam 30-40 de minute până se înmoaie ingredientele şi scade tot lichidul. Se scoate vasul din cuptor şi se lasă la răcit. Cu ajutorul unui blender, se mixează ingredientele din vas cu 2 ouă fierte tari şi 2 linguri de ulei de măsline. Pentru aromă se adaugă o jumătate de linguriţă de coriandru, o jumătate de linguriţă de ienibahar, sare şi piper, după gust.

Această reţetă de pate din ficat este destul de dietetică şi se poate servi pe pâine integrală, crackers sau felii de ardei gras.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s