QUICHE CU SOMON ŞI CEAPĂ VERDE

“Real men don’t eat quiche” (“Bărbații adevărați nu mănâncă quiche”) era o vorbă care circula prin America anilor ’50, când deliciosul quiche, având preponderent ingrediente vegetariene, era considerat un aperitiv potrivit mai degrabă pentru delicatele reprezentante ale sexului frumos, nicidecum pentru nişte bărbați puternici.

Minunatul Quiche Lorraine îşi are originea în Germania, în regatul medieval Lothringen care se afla atunci sub dominație germană şi pe care francezii l-au redenumit mai târziu Lorraine. Inițial, era un fel de plăcintă umplută cu ouă, smântână şi bacon afumat. Dar pentru că lumea se schimbă şi progresează, iar domeniul culinar nu face excepție, în zilele noastre găsim o varietate de quiche, de la orginalul Quiche Lorraine sau Quiche Alsacienne cu ceapă, până la cele cu broccoli, ciuperci, spanac, praz, somon, fructe de mare… (sursă: www.foodreference.com)

Quiche cu somon şi ceapă verde

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g făină

125 g unt

1 ou

sare

Pentru umplutură:

250 g file de somon proaspăt

2-3 fire de ceapă verde

3 ouă

200 g smântână (12% grăsime)

100 g caşcaval

zeamă de lămâie

sare

piper

nucşoară

Diverse_22 martie_2016 75862827.jpg

Mod de pregătire:

Se amestecă 250 g făină cu 125 g unt rece tăiat în cubulețe, 1 ou, 1 lingură de apă rece şi un vârf de cuțit de sare. Se frământă un aluat care se înveleşte în folie de plastic şi se lasă 30 de minute la frigider.

Separat, somonul se taie în cubulețe, se stropeşte cu o lingură de zeamă de lămâie şi se lasă deoparte. Ceapa verde se taie rondele. Într-un castron, 3 ouă se amestecă cu 200 g smântână şi 100 g caşcaval. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust.

Se întinde aluatul şi se aşază într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm), tapetată cu puțin unt şi făină. Se înțeapă cu furculița din loc în loc şi se coace la cuptor vreo 8-10 minute.

Se scoate tava din cuptor, se pun bucățile de somon şi ceapa verde, apoi se toarnă sosul cu smântână. Se coace la cuptor, la foc mediu, aproximativ 45 de minute, până când se rumeneşte frumos pe deasupra şi se combină în mod plăcut aromele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s