SUPǍ CREMǍ DE MAZǍRE

Astǎzi, la prânz, m-am rǎsfǎțat cu o supǎ cremǎ de mazǎre, decoratǎ cu frunze de mentǎ şi crutoane cu brânzǎ de caprǎ. Cred cǎ v-ați dat seama deja cǎ-mi plac foarte mult supele creme, iar pe cea de mazǎre nu o încercasem pânǎ acum. Este gustoasǎ, aromatǎ şi veselǎ ca o zi de primǎvarǎ.

Supǎ cremǎ de mazǎre

Ingrediente:

600-700 g mazǎre congelatǎ

2 cartofi mari

1 țelinǎ

1 ardei gras galben

1 dovlecel

200 g smântână

30 g unt

sare

piper

busuioc

mentǎ

Diverse_22 martie_2016 75862877.jpg

Mod de pregătire:

Se fierb legumele în apă cu sare. Când au fiert, se ia oala de pe foc şi se lasă să se răcească puțin. Se scot legumele şi se pǎstreazǎ apa.

Cu ajutorul unui blender, se mixează legumele împreună cu apa în care au fiert. Cantitatea de apă depinde de cât de consistentă doriți să fie supa (eu am pus cam un litru de lichid). În blender, odată cu legumele se adaugă şi 30 g unt, 200 g smântână, frunze proaspete de mentǎ şi busuioc (se pot folosi şi condimente mǎcinate), sare şi piper, după gust.

Supa cremă se mai pune pe foc să dea într-un clocot. Se serveşte cu crutoane cu brânzǎ de caprǎ. Yummy…

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Evelinasfood spune:

    Ador supa crema de mazare! ❤ ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s