PUI CU LIPIE ÎN STIL ASIATIC

“The Egyptians, Phoenicians, the Vikings and Greeks

Babylonians, Danes, and Chinese

On their voyages took enough garlic for weeks

And their enemies died on the breeze.” (The Garlic Song)

Pentru cǎ prietena mea, Geanina Gurau, mi-a adus astǎzi un braț de usturoi verde, cules dintr-o grǎdinǎ magicǎ, am cǎutat printre rețetele mele ceva gustos şi uşor de pregǎtit.

Pui cu lipie în stil asiatic

Ingrediente pentru mâncarea de pui:

400 g piept de pui dezosat

2 fire de ceapǎ verde

2 fire de usturoi verde

1 cǎțel de usturoi

1 ardei gras roşu

4 ciuperci

ghimbir proaspǎt

sos de soia

ulei de mǎsline

sare

piper (mǎcinat şi boabe)

Ingrediente pentru lipie (4 bucǎți):

200 g fǎinǎ

sare

2 fire de usturoi verde

mǎrar proaspǎt

ulei

Diverse_22 martie_2016 75863032.jpg

Mod de pregătire (mâncare de pui):

Carnea de pui se taie în fâşii, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Ardeiul şi ciupercile se taie în feliuţe, iar ghimbirul se dǎ pe rǎzǎtoare.

Într-un wok, ceapa, usturoiul şi ghimbirul se cǎlesc în 2 linguri de ulei de mǎsline aproximativ 2-3 minute, apoi se adaugǎ bucǎțile de pui. Se amestecǎ energic pânǎ când puiul se albeşte pe toate pǎrțile, apoi se pun ciupercile şi ardeiul. Se adaugǎ 2 linguri de sos de soia, sare şi piper, dupǎ gust. Se lasǎ sǎ fiarbǎ la foc mare, amestecând continuu, pânǎ când se evaporǎ apa lǎsatǎ de ciuperci, iar legumele au textura doritǎ.

Mod de pregătire (lipie):

Usturoiul şi mǎrarul se toacǎ foarte mǎrunt. Într-un castron, se pune fǎina, se adaugǎ un praf de sare, apoi se toarnǎ treptat apǎ cǎlduțǎ, aproximativ 200 ml. Se frǎmântǎ un aluat consistent. Dacǎ mai este nevoie, se mai pot adǎuga 1-2 linguri de apǎ sau fǎinǎ, în funcţie de cât mai cere aluatul.

Se împarte aluatul în patru pǎrți egale. Pe o planşetǎ presǎratǎ cu fǎinǎ, din fiecare bucatǎ se întinde cu sucitorul o foaie rotundă.

Se presarǎ ¼ din usturoi şi mǎrar, apoi se împǎtureşte în trei. Se întinde din nou cu sucitorul o foaie rotundă care se unge cu ulei pe ambele pǎrți. Se prǎjeşte fără ulei într-o tigaie de teflon (cu diametrul de 23 cm), la foc mic, aproximativ 2-3 minute. Se repetǎ operațiunea cu celelalte trei bucǎți de aluat.

Lipiile se taie în triunghiuri şi se servesc calde împreunǎ cu mâncarea de pui, alǎturi de o salatǎ generoasǎ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s