OUǍ FIERTE ÎN CEAI NEGRU

Prietena mea, Dana Gray, este o cǎlǎtoare împǎtimitǎ, un fel de globetrotter care ajunge în cele mai îndepǎrtate şi exotice țǎri. De fiecare datǎ îmi aduce cadouri încântătoare, ba o rețetǎ nouǎ, ba o carte de bucate ori o formǎ de biscuiţi. Recent, mi-a oferit o rețetǎ fascinantǎ  – ouǎ fierte în ceai negru, o gustare savuroasǎ care este foarte apreciatǎ în China. Enjoy it! 🙂

Ingrediente:

6 ouǎ

2 plicuri de ceai negru

2 linguri de sos de soia

1 lingurǎ de zahǎr brun

2 bucǎţi de anason stelat

1 bețişor de scorțişoarǎ

Diverse_22 martie_2016 748.jpg

Mod de pregătire:

Ouǎle cu coajǎ se pun la fiert într-o oalǎ cu apǎ rece cât sǎ le acopere. Se mai fierb 5-6 minute, dupǎ ce apa a dat în clocot. Se scot ouǎle şi se ţin un minut în apǎ rece. Coaja se crapǎ uşor în douǎ, trei locuri lovind ouǎle unele de altele. Se transferǎ la loc în cratiţǎ împreunǎ cu celelalte ingrediente – plicurile de ceai negru, sosul de soia, zahǎrul, anasonul şi scorțişoara. Se lasǎ sǎ fiarbǎ, la foc mic, cel puţin 1 orǎ. Dacă este necesar, se mai adaugă apă.

Ouǎle se curǎţǎ de coajǎ şi se servesc calde sau reci. Sunt fenomenal de gustoase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s