DULCEAŢĂ DE ZMEURĂ

Astăzi am pregătit o dulceaţă după o reţetă nouă – un amestec exotic de zmeură parfumată şi fulgi de nucă de cocos, desăvârşit de romul delicat din Caraibe cu aromă subtilă de nucă de cocos. Rezultatul? O dulceaţă rafinată, periculos de gustoasă, dar interzisă minorilor.  🙂

Dulceaţă de zmeură

Ingrediente:

1 kg zmeură

600 g zahăr

5 linguri fulgi de nucă de cocos

zeama de la o lămâie

10 linguri de Malibu Rum Coconut

Diverse_2017 067.jpg

Mod de pregătire:

Fructele bine spălate şi scurse se pun într-o cratiţă împreună cu zahărul, zeama de lămâie şi fulgii de nucă de cocos. Se lasă să se odihnească şi să se împrietenească unele cu altele vreo 3-4 ore, apoi se fierb la foc iute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

Se lasă să fiarbă până când se leagă siropul. Se ia puţin sirop din oală şi se picură într-un pahar cu apă rece. Dacă picăturile nu se dizolvă şi rămân închegate, înseamnă că dulceaţa e gata de pus în borcane.

Se adaugă alcoolul, se amestecă bine, se mai lasă 2-3 minute pe foc şi se ia cratița de pe aragaz. Dulceaţa se lasă să se răcească puţin, apoi se toarnă în borcane. Se pune capacul, iar borcanele se întorc cu capacul în jos şi se țin aşa 5 minute.

Pentru mai multă siguranţă, borcanele cu dulceaţă se pot pune într-o tavă în cuptor, pentru aproximativ 15  minute. Se lasă să se răcească încet, acoperite cu o pătură groasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s