ARDEI IUŢI ÎN OŢET

Astăzi, printre lacrimi, suspine, mâncărimi şi usturimi, am tocat răbdătoare, în bucăţi delicate, juma’ de kil de ardei iuţi. Apoi, cu ultimele puteri şi cu ochii împăienjeniţi, i-am pus la murat. Văleu, văleleu, cumătră, ce provocare! 🙂

Ardei iuţi în oţet

Ingrediente:

500 g ardei iuţi

500 ml oteţ din vin de 9 grade

500 ml apă

1 lingură cu vârf de sare grunjoasă neiodată

2 linguri de miere

foi de dafin

piper boabe

Diverse_2017 1158.jpg

Mod de pregătire:

Se spală ardeii, se taie rondele şi se aşază în borcane, cât mai înghesuiţi. În fiecare borcan se pun 1-2 foi de dafin.

Separat se fierbe apa împreună cu oțetul, sarea, mierea şi boabele de piper. Când a dat în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă fierbinte peste ardei. Sub fiecare borcan se pune un cuțit, ca să nu se spargă.

Se pune imediat capacul, iar borcanele se întorc cu capacul în jos şi se țin aşa 5 minute. Borcanele se acoperă cu o pătură până a doua zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s