DOVLEAC COPT

O zi luminoasă de noiembrie se asortează perfect cu o porţie zdravănă de dovleac copt. Bucăţile de dovleac curăţate de coajă şi seminţe se aşază cu grijă într-un vas de lut (eu am folosit un vas cu diametrul de 16 cm), se adaugă o mână de fructe uscate – migdale, arahide, caju, nuci şi stafide, seminţe de dovleac crude, o păstaie de vanilie Bourbon şi un praf de scorţişoară. Se acoperă vasul cu capacul şi se lasă la cuptor până când dovleacul se rumeneşte şi se înmoaie, iar bucătăria miroase ameţitor a copilărie. Rezultatul a fost divin, dar cred că de vină a fost, de fapt, vasul de lut cumpărat cândva de la Balcic, într-o vară prăfuită cu aromă de smochine.

Diverse_2017 1614.jpg

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s