PESTO DE NASTURTIUM

Nasturtium (numit şi condurul-doamnei sau conduraş) este o plantă comestibilă, bogată în vitaminele C,  B1, B2, B3, fier, fosfor și calciu. Microplantele de nasturtium, cu gustul lor proaspăt şi ușor picant, m-au cucerit definitiv. De fapt, a fost un fel de… coup de foudre!

Aşadar, plină de inspiraţie, am pregătit pentru cină spaghete cu sos pesto de nasturtium. În fotografie, pastele mele arată exact ca un OZN care tocmai a aterizat, strălucitor şi neaşteptat, pe farfurie, dar recunosc că nu mi-am dorit nicidecum o cină banală, ci mai degrabă misterioasă. 🙂

Servit cu paste din grâu dur sau cu paste raw vegane (dovlecei, gulie etc.), ca dressing pentru salate sau, pur şi simplu, pe felii de pâine integrală şi crackers, acest pesto cu arome proaspete de primăvară este un adevărat deliciu pentru papilele gustative.

Pesto de nasturtium

Ingrediente:

50 g caju crud

50 g fistic crud (decojit)

1 caserolă microplante de nasturtium Microgreens

2 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline

zeama de la o jumătate de lămâie

3 linguri lapte de soia neîndulcit

sare

piper alb Fuchs

200 g spaghete

Diverse_2018 052.jpg

Mod de pregătire:

Nucile caju şi fisticul se pun într-un vas, se toarnă peste ele apă fierbinte şi se lasă la înmuiat o oră, neacoperite.

Cu ajutorul unui blender, se mixează toate ingredientele: nucile caju şi fisticul scurse de apă, microplantele de nasturtium, usturoiul pisat, uleiul de măsline,  zeama de lămâie şi laptele de soia, până se obţine o compoziţie omogenă şi cremoasă. Se adaugă sare şi piper alb după gust.

Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet (8-10 minute). Sosul se adaugă peste pastele fierte şi scurse de apă şi se amestecă bine. Spaghetele se servesc calde cu roşii uscate şi frunze de nasturtium, alături de un pahar cu vin alb. La vita è bella! ❤

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. DAMIDEI spune:

    Foarte interesanta reteta, imi place cand descopar plante salbatice, cu care ne jucam cand eram mici, ca de fapt sunt pline de vitamine si comestile.
    As vrea sa imi pun si in gradina.
    https://damideiretete.wordpress.com

    Apreciat de 1 persoană

  2. Merita sa incerci aceasta reteta. Este absolut delicioasa! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s