TARTĂ CU CIREŞE ŞI AGRIŞE

Îmi place la nebunie vara aceasta cu alaiul ei misterios de flori, cu zile caniculare şi furtuni de proporţii biblice. Astăzi am pregătit o tartă mirobolantă cu cireşe şi agrişe, ca un omagiu pentru această vară deşucheată şi capricioasă întocmai ca o femeie îndrăgostită… până la cer şi dincolo de cer.  ❤ ❤

Tartă cu cireşe şi agrişe

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g făină

125 g unt

100 g zahăr

1 ou

1 lingură de apă rece

sare

Pentru umplutură:

300 g cireşe (fără sâmburi)

200 g agrişe

6 linguri zahăr

3 linguri amidon

½ linguriţă esenţă de migdale

Diverse_2018 657.jpg

Mod de pregătire:

Se amestecă 250 g făină cu 125 g unt rece tăiat în cubulețe, 100 g zahăr, 1 ou, 1 lingură de apă rece şi un vârf de cuțit de sare. Se frământă repede un aluat bine legat care se înveleşte în folie de plastic şi se lasă 1 orǎ la frigider.

Pentru umplutură se folosesc 300 g cireşe (fără sâmburi) şi 200 g agrişe. Într-un wok, se amestecă fructele cu 6 linguri zahăr, 3 linguri amidon şi ½ linguriţă esenţă de migdale, apoi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând continuu, până când se îngroaşă amidonul şi compoziţia devine ca o budincă. Se lasă să se răcească.

Se întinde aluatul şi se aşază într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm), tapetată cu puțin unt şi făină. Se înțeapă cu furculița din loc în loc, apoi se toarnă umplutura peste aluat.

Deasupra se întind câteva fâşii de aluat, ca un grilaj. Înainte de a se bǎga în cuptor, fâşiile de aluat se ung cu un gǎlbenuş amestecat cu o lingurǎ de lapte şi se presarǎ puţin zahǎr brun. Se coace la cuptor, la foc mediu, aproximativ 60 de minute. Se taie doar dupǎ ce s-a rǎcit bine. Poftă bună sau nebună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s