MOUSSE DE RODIE

Duminică am pregătit un desert miraculos… ca o declaraţie de dragoste pentru omul iubit, ca un  strigăt de feminitate… dulce ca un sărut, trandafiriu şi răcoros ca o dimineaţă binecuvântată când te trezeşti în braţele iubitului tău… Mousse de rodie, cafea la ibric, mousse de rodie, îmbrăţişări, mousse de rodie, tandreţe…

«apa se evaporă

oamenii fac dragoste

două legi simple

dar la un moment dat

și oamenii trec

în stare de dragoste

sunt în stare de dragoste» (Adrian Diniş)

Diverse_2018 1144.jpg

MOUSSE DE RODIE

Ingrediente (4 porţii):

10 g gelatinǎ (6 foi)

sucul de la 1 rodie

sucul de la 1 lămâie

200 g cremă de brânză proaspǎtǎ

3 linguri de zahǎr pudrǎ

1 lingură de dulceaţă de trandafiri

200 g frişcǎ proaspǎtǎ

2 linguri de Malibu Rum Coconut

Mod de pregătire:

Într-un ibric, foile de gelatină se pun la înmuiat 5 minute în sucul de rodie şi de lămâie (aproximativ 150 ml de lichid). Se pune apoi ibricul cu gelatinǎ pe foc timp de 1-2 minute, amestecând continuu, pânǎ când gelatina se dizolvǎ complet. Se lasǎ sǎ se rǎceascǎ puţin.

Separat, crema de brânză proaspătă se mixeazǎ cu zahǎrul pudrǎ, dulceaţa de trandafiri şi alcoolul. La final, se adaugă frişca şi gelatina amestecând uşor cu un tel. Se toarnǎ în cupe şi se lasǎ la frigider cel puţin 2 ore. Pentru decor am folosit fructe proaspete – rodie şi smochine. Yummy!

Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de facebook – https://www.facebook.com/MadamePelin/ pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s