VARZĂ CU CIOLAN AFUMAT

Varză cu ciolan afumat

Ingrediente:

1 varză mare

250 g ciolan dezosat afumat

1 ceapă

1 ardei gras

2 morcovi

2 linguri de ulei

piper (boabe şi măcinat)

boia dulce

2 frunze de dafin

cimbru

sare

pastă de tomate

Diverse_2018 1427-001

Mod de pregătire:

Varza se taie subţire ca fideaua, se amestecă bine cu 1 linguriţă de sare şi se lasă aşa 30 de minute. Ceapa se toacă mărunt, ardeiul se taie în bucăţi, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ciolanul se taie în bucăţi mai mari.

Într-o cratiţă, ceapa, ardeiul şi morcovul se călesc în 2 linguri de ulei, 2-3 minute, apoi se adaugă varza, bucăţile de ciolan şi frunzele de dafin. Se pun 1-2 căni cu apă şi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 25-30 de minute.

După ce a fiert varza, se scot frunzele de dafin şi se aruncă. Se adaugă pasta de tomate şi se condimentează cu piper, boia, cimbru şi sare, după gust.

Varza se bagă la cuptor încă 20 de minute până se rumeneşte irezistibil. Se serveşte cu ardei iute. Poftă bună sau nebună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s