GUTUI COAPTE

O zi luminoasă de octombrie se asortează perfect cu o porţie delicată de gutui coapte. Bucăţile de gutui curăţate de seminţe se aşază cu grijă într-un vas de lut, apoi se adaugă câteva cuişoare, 1 linguriţă de scorţişoară măcinată, un baton de scorţişoară, o mână de nuci, 2 linguriţe de unt şi 2 linguri de miere.

Eu am folosit un vas de lut cu diametrul de 16 cm, pe care l-am cumpărat cândva de la Balcic şi care este folosit frecvent în bucătăria bulgărească.

Se acoperă vasul cu capacul şi se lasă la cuptor până când gutuile se înmoaie şi răspândesc un miros ameţitor. Gutuile se servesc în cupe, asortate cu dulceaţă catifelată de vişine, petale de flori comestibile şi oleacă de fistic sărat – o combinaţie demenţială. Poftă bună sau nebună!

Diverse_2018 1534-001.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s