OUĂ DE PREPELIŢĂ MURATE (II)

Ouăle de prepeliţă murate sunt absolut delicioase, au o aromă unică şi puţin exotică şi, în plus, sunt foarte uşor de pregătit. Poftă bună sau nebună!

OUĂ DE PREPELIŢĂ MURATE (II)

Ingrediente:

24 ouă de prepeliţă

100 ml oţet de vin

100 ml cidru de mere

usturoi

sare

boia dulce

piper multicolor boabe

frunze de dafin

cuişoare

boabe de muştar

cardamom seminţe

ghimbir măcinat

scorţişoară măcinată

Diverse_2018 004.jpg

Mod de pregătire:

Ouăle de prepeliţă se pun într-o cratiţă cu apă rece şi se fierb timp de 10 minute din momentul în care apa a dat în clocot. Ouăle se curăţă de coajă şi se aranjează într-un borcan de sticlă sterilizat. Printre ouă se pun 2-3 căţei de usturoi, boabe de piper, cuişoare, seminţe de cardamom, boabe de muştar, boia, ghimbir, scorţişoară şi frunze de dafin.

Separat, oțetul se fierbe  împreună cu cidrul şi 1/2 linguriţă sare. Când a dat în clocot, se mai lasă să fiarbă 2-3 minute, se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se toarnă peste ouăle din borcan.

Ouăle se lasă la marinat cel puţin 24 de ore în frigider, înainte de a fi servite.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s