SUPĂ CREMĂ DE LINTE ROŞIE

Supă cremă de linte roşie

Ingrediente:

250 g linte roşie

1 morcov

1 ceapă

1 lingură ulei de măsline

½ linguriţă turmeric

un praf de chimion

sare

piper alb


Mod de pregătire:

Într-o oală, se fierb legumele (lintea, ceapa şi morcovul) în 2 litri de apă, aproximativ 30 de minute. Nu este nevoie să puneţi lintea la înmuiat înainte.

Cu ajutorul unui blender, se mixează legumele împreună cu 1 lingură ulei de măsline şi apa în care au fiert. Cantitatea de apă depinde de cât de consistentă doriţi să fie supa.

Se adaugă sare, piper, turmeric şi chimion (după gust), se amestecă bine, apoi supa se mai pune pe foc să dea într-un clocot. Se serveşte cu pâine prăjită… o porţie, două, trei, câte poţi duce. Poftă bună sau nebună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s