CORNULEŢE UMPLUTE CU GEM DE PRUNE

Tot scotocind prin sertare și cutii am găsit carnețelul cu rețete de prăjituri scrise de bunica pe vremea comunismului când era o adevărată artă să pregătești deserturi gustoase cu ingrediente cât mai puține. Am ales cea mai dragă prăjitură a copilăriei mele – cornulețe umplute cu magiun de prune și nuci. Ah, nepreţuite amintiri dulci cu parfum de copilărie!

CORNULEŢELE BUNICII

Ingrediente pentru aluat:

500 g făină

200 g unt

200 g smântână

1 praf de copt

sare

zahăr pudră (pentru decor)

Ingrediente pentru umplutură:

250 g magiun de prune

100 g nuci măcinate

Mod de pregătire:

Într-un castron, se amestecă făina cu untul rece tăiat în cubulețe, smântâna, praful de copt şi un vârf de cuțit de sare. Se frământă repede un aluat care se înveleşte în folie de plastic şi se lasă 30 de minute la frigider. Separat, magiunul se amestecă cu nucile măcinate.

Din aluat se ia o bucată cam de mărimea unei nuci și se întinde o foaie rotundă cu diametrul de aproximativ 16 cm. Foaia se împarte în 8 triunghiuri egale. Pe fiecare triunghi astfel format se pune puțină umplutură la bază și se rulează cu grijă spre vârf. Din această cantitate de aluat mi-au ieșit 110 cornulețe delicate.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se aranjează cornulețele. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 160˚C aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc. Se lasă să se răcească puțin, apoi se tăvălesc prin zahărul pudră. Poftă bună sau nebună!

Publicat de Medeea Negutescu

Pe blogul Madame Pelin veţi găsi reţete cu dichis pentru pofticioşi, unele învăţate în familie, altele descoperite prin bucătăriile prietenilor, dar şi delicii culinare din cele aproape 50 de ţări prin care am poposit. Îmi doresc ca acest blog să-mi ofere şansa de a cunoaşte oameni frumoşi, pasionaţi de gătit sau, pur şi simplu, dornici să se hrănească sănătos.

2 gânduri despre „CORNULEŢE UMPLUTE CU GEM DE PRUNE

  1. Frumoase ca de obicei fotografiile, bine incadrate dar cel mai mult imi place partea de nuante inchise, aminteste mult de atmosfera caselor de la tara unde lumina care intra nu era cea mai generoasa.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc frumos 🥰 îmi plac mult jocurile de lumini și umbre in fotografii. Nu mi-au plăcut niciodată fotografiile prea luminoase, parcă dispare orice urma de mister. Însă eu sunt departe de a fi un fotograf profesionist, mai am multe de învățat 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu